Framgångsrika företag på UF-mässa

Framgångsrika UF-företag från Härjedalens Gymnasium Stående f.v. Per Bennermo, Rebeca Dannberg, Anders Wiklund och Tove Dahl, sittande Bengt-Olof Johansson, lärare på industriprogrammet och Laila Westling, UF-lärare Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Strax innan påsk hölls den årliga UF-mässan i Östersund, där kammade Woodpad hem första pris för bästa vara och andra pris för bästa hantverk. Segern gav dem en plats bland övriga 24 finalister från hela Sverige, alla deltagare i den rikstäckande mässan tävlar också i kategorin bästa monter.Ett annat Härjedalsföretag som deltog i Östersund heter Proppit, de tog hem en fin andraplats i produktutveckling.
 
Laila Westling brinner för UF-företagandet och ser det som en viktig del i lärandet och den 5 maj åker hon med sina lärjungar till Stockholm för att finnas som en hjälpande hand när det är dags för den stora finalen där det skall göras upp om pris i olika kategorier och där Woodpad tävlar i klassen bästa vara.

– Det här är stort, säger Laila som har funnits med i UF-företagandet på Härjedalens Gymnasium i många år, hon har dock aldrig haft äran att följa ett företag till riksfinal.

– Fast förra året blev jag utsedd till bästa UF-lärare i länet och fick åka till Stockholm på final, så jag har lite vana av det stora eventet som går av stapeln 6-7 maj, berättar en mycket glad Laila.

Besök de framgångsrika företagen:
http://www.woodpaduf.se
http://www.proppituf.se

UF-företaget Woodpad fick pris för bästa vara. Foto: Morgan Grip
UF-företaget Proppit tog en andra plats i produktutveckling. Foto: Morgan Grip

Dela det här!