Framgångsrikt Svegsföretag har ny ägare

– Jag kommer att finnas kvar här och stötta Martin. Även om jag är hundra procent säker på att han kommer att fixa det här galant står jag vid hans sida ett tag till, så som vi gjort nu de senaste åren, säger Arne Jensen. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Sedan Arne Jensen kom till Sveg för att bygga ”torvfabriken” har han haft många järn i elden och gjort många handtag här i Svegsbygden. Det är nu över 30 år sedan och de senaste 15 åren har han drivit framgångsrika AJ Industriservice, som i dagsläget omsätter runt 15 miljoner kronor och har 17 anställda.

Många av dem är ungdomar och så även den nye ägaren. I april sålde han nämligen rubb och stubb till sin platschef Martin Stensson Samuelsson.

– Jag vill att ungdomarna ska bli kvar här i Härjedalen och nu när företaget går så här bra hade jag ett perfekt tillfälle att ge Martin de bästa förutsättningarna att kunna driva det vidare, säger Arne Jensen.

Martin Samuelsson har funnits med i snart sex år, de senaste åren som platschef, tillika Arnes högra hand. Han kom till företaget direkt efter avslutat gymnasium i Sveg och efter en liten sväng som ställningsbyggare på annan ort kom han tillbaka och kan inte tänka sig en annan tillvaro.

– Det kändes helt rätt att köpa när Arne ville sälja, det är nu man ska passa på att satsa, medan man är ung och har ork, säger Martin Samuelsson.

Arbetsuppgifterna har väldigt stor variation och man ser inget jobb som varken för litet eller för stort. Till en början skötte man enbart underhåll och reparationer vid ”torvfabriken” men under åren har man utvecklats till ett heltäckande serviceföretag för entreprenörer, företag och privatpersoner över hela Sverige.

– Vi står även idag för underhåll och reparationer vid fabriken och vi har också hand om revisionerna varje år, säger Martin Stensson Samuelsson.

Just nu är det också mycket jobb vid byggnationen av det nya kraftvärmeverket. AJ:s, som det heter i folkmun, även om det numera är MS Industriservice på papperet, är i allra högsta grad ett ungdomligt företag men Arne tänker se till att dra upp medelåldern ett tag till.

– Jag kommer att finnas kvar här och stötta Martin. Även om jag är hundra procent säker på att han kommer att fixa det här galant står jag vid hans sida ett tag till, så som vi gjort nu de senaste åren.

Dela det här!