Från 7 till 30 skjutplatser – nu byggs skjutvallen på skidstadion ut

Från 7 till 30 skjutplatser – nu byggs skjutvallen på skidstadion ut. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Svegs IK har beviljats 2,6 miljoner från Allmänna Arvsfonden, pengar som ska användas till att utveckla skjutvallen på Svegs skidstadion. Idag finns endast sju skjutplatser på vallen och det är för lite för det antal utövare som finns på både skidgymnasiet och i Svegs IK. Ytterligare ett bidrag på 1,3 miljoner har sökts från Riksidrottsförbundet till bland annat de tekniska delarna.

2011 skrevs ett första utkast med önskemål om utbyggnad som skickades till kommunen. Många turer har det varit men nu kan man snart sätta spaden i jorden. Byggstarten beräknas redan om ett par veckor.

– Det här betyder oerhört mycket för vår verksamhet både på skidgymnasiet och Svegs IK:s skidskyttar. Nu kommer vi att kunna använda anläggningen effektivt, utan att trängas som vi gjort tidigare, säger Erik Albinder, projektledare och tränare vid skidgymnasiet i Sveg. Med en fullstor skjutvall kommer man även att kunna anordna större tävlingar samt locka hit träningsläger.

Anläggningen med 30 skjutplatser beräknas stå klar när ett nytt läsår börjar till hösten, då 24 nya skidelever kommer till Härjedalens gymnasium. Fem nya skidskyttar, 13 nya längdskidåkare och sex av dem kommer att gå den nya alpina inriktningen. Två av de 24 eleverna är härjedalingar, resten kommer från övriga delar av landet.

Dela det här!