Full fart på Byvallens motorstadion när Myggjakten avgjordes

Dela det här!

img_3647.jpg
Mattias Ek från Ljusdals MK var en av de 130 förare som gjorde upp i tredje och sista deltävlingen av Myggjakten 2015 som kördes i Sveg under fredagen och lördagen. Foto: Morgan Grip
Myggjakten är något som hör sommaren till, åtminstone om man håller på med motocross på ungdomsnivå. Under helgen har 130 ungdomar från hela Sverige och även en hel del norska förare intagit motorstadion i Byvallen för att avsluta den cup som startade i Njurunda för en vecka sedan, fortsatte till Krokom och alltså avslutades i Sveg.

Norrmännen var de som tog för sig mest under årets myggjakt, där bland annat segertippade Elias Ishoel också gjorde det han skulle i sin klass med otroligt imponerande körning.

Gunnar Hedin, biträdande tävlingsledare i arrangörsklubben Härjedalens Automobilklubb, är nöjd med arrangemanget.

– Vi har en mycket omtyckt och utslagsgivande bana här i Byvallen och vi har även i år fått mycket fin respons av både förare och föräldrar. Roligt att norrmännen återkommer år efter år, trots att många av dem har väldigt lång väg att åka, säger Hedin.

Även om det ofta är svårt att få ihop tillräckligt många funktionärer till tävlingsdagarna brukar det alltid ordna sig i slutändan.

– Egentligen är vi lite för få människor som arbetar med det här och vi är otroligt glada över alla som på ett eller annat sätt har hjälpt till att genomföra tävlingshelgen här i Sveg, säger Gunnar Hedin.

Sebastian Drotz från Rätan är just nu den ende tävlande crossåkaren i Härjedalens Automobilklubb. Han slutade på en sjunde plats totalt i sin klass när alla heat var körda.

– Jag har kört hyfsat bra under hela veckan men tyvärr syns det ju inte på resultaten, säger en ändå rätt så nöjd Drotz som hade grymt tufft motstånd att fightas mot på sin Kawasaki.

Komplett resultatlista finns här. 

Bild 2

img_3561.jpg

Bild 3

img_3683.jpg

Bild 4

img_3821.jpg

Bild 5

img_3615.jpg

Bild 6

img_3845.jpg

Bildtext 2
Elias Ishoel från NMK Oppdal i Norge vann U17 tämligen överlägset. Foto: Morgan Grip.
Bildtext 3
Enda hemmaåkaren Sebastian Drotz slutade på sjunde plats totalt i sin klass när Myggjakten 2015 summerades i helgen. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Förarna trivdes på natursköna Byvallens Motorstadion. Foto: Morgan Grip
Bildtext 5
Andreas Ljungberg, en av många funktionärer som gjorde att tävlingarna gick att genomföra. Foto: Morgan Grip
Bildtext 6
Utmärkte speakern Jörgen Hellgren intervjuar segraren i klassen MX1 JS, Anton Hällsten från Umeå AK. Foto: Morgan Grip
Bildspecial

img_3394.jpg

Bildspecial

img_3446.jpg

Bildspecial

img_3480.jpg

Bildspecial

img_3539.jpg

Bildspecial

img_3542.jpg

Bildspecial

img_3672.jpg

Bildspecial

img_3640.jpg

Bildspecial

img_3608.jpg

Dela det här!