Full fart på Byvallens Motorstadion

Dela det här!

img_9463.jpg
Vi lyckades få stopp på hela gänget för en gruppbild. Från vänster på hojarna Emil Wedin, Edvin Fagerström, Jon Liljedahl och Theo Skoger. Sittande f.v. Herman Fagerström, Melvin Henningson. Foto: Morgan Grip
Det är tisdagkväll och ett gäng körsugna crosskillar har samlats för träning ute på Byvallens Motorstadion. Det är tuffa killar som ger sig i väg på den lilla banan och trots att värmen har gjort att den är torr och halkig drar de sig inte för att gasa på. Visst blir det någon vurpa här och där, men de kliver snabbt upp igen och kör vidare. Som mest brukar det vara runt tolv barn i åldrarna 4-12 år på tisdagsträningen och alla ser till att finnas till hands om någon behöver hjälp.

– Det är roligt att se att intresset för motocross börjar öka, säger Peter Skoger. Förra säsongen var vi i stort sett ensamma här ute på träningarna jag och Theo, men nu har vi ofta sällskap av många åkare, främst på tisdagar. 

Den stora banan, som för övrigt är väldigt omtyckt av crossåkare från hela landet, används även den alltmer flitigt.

– Många har skaffat sig hojar för att motionsåka och sen har vi ju John Stenberg och Sebastian Drotz som tränar här två gånger i veckan, berättar Peter.

Theo Skoger är den som är äldst av de yngsta, han är 12 år och tränar två gånger i veckan, det ska mycket till om han ska hoppa över en träning. Theo har även börjat skruva och meka själv på sin cross, även det med ett brinnande intresse.

– Allt som har med cross att göra är roligt, det finns inget roligare, förklarar Theo medan han letar sig lite skugga och tar en välbehövlig vätskepaus.

I dagsläget är det ingen av de yngre som har licens för att tävla, men ambitionerna finns och framtiden ser just nu ganska ljus ut för HAK:s cross-sektion.

 

Bild 2

img_9511.jpg

Bild 3

img_9519.jpg

Bildtext 2
Jon Liljedahl i full fart på sin Kawazaki. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Emil Wedin blåser på så att dammet yr. Foto: Morgan Grip

Dela det här!