Garbo-staty hissas ner i Lillhärdalsskogen

Foto av författare

Jessica Grip

11052016-dji_0014.jpg
Garbo-staty hissas ner i Lillhärdalsskogen. Arkivbild. Foto: Morgan Grip
Under tisdagen kommer en helt ny staty av Greta Garbo att hissas ned med helikopter i Härjedalsskogarna väster om Lillhärdal. Det skriver SVT Nyheter Jämtland på sin sajt.

Konstnären heter Jón Leifsson, en islänning boende i Skåne. Idén om att skapa en staty av Greta Garbo, för att sedan placera den på en plats som skulle vara helt rätt för henne, kommer från Fotografiska i Stockholm.

– Jag har verkligen fått bekanta mig med den här damen. När man läser på om henne så förstår man att hon var en sån som vill leva sitt eget liv. Så statyn passar sig verkligen bra i en liten skogsglänta någonstans, säger Jón Leifsson till SVT Nyheter.

Just nu pågår en Garbo-utställning på Fotografiska i Stockholm. Människorna i projektet började fundera på hur Garbo egentligen var som person. Hon var blyg, tillbakadragen och tyckte inte riktigt om strålkastarljuset och därför ledde processen fram till att hon inte skulle placeras på ett torg mitt i en storstad.

Den perfekta platsen att stå på skulle istället vara i lugnet i en glänta i skogen. Exakt på vilken plats hon ska stå förtäljer inte historien och det kommer inte heller att finnas några skyltar som visar vägen. Man får helt enkelt ta sig ut i skogen väster om Lillhärdal och leta efter denna skönhet.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!