Gastronomiska luncher på skolorna i Sveg

Eklas, Linda, Susanne, Monika, Ingrid, Maria, Jenny och Preethi lagar gastronomisk skollunch. Foto: Härjedalens kommun

Dela det här!

Artikeln innehåller annonser och annonslänkar

Under måndag och tisdag den här veckan besöker Jämtlands ambassadörskockar köket på Södra skolan i Sveg. Tillsammans med kökspersonalen lagar de 900 luncher till skolor och förskolor i Sveg.

Härjedalens ambassadörskokerska är Maria Ekstam, till vardags arbetsledare i köket på Svedjegården i Ytterhogdal, som även lagar mat till skolan och förskolan i byn. Från Torsta deltar Preethi Huczkowski, matinspiratör på Offentlig gastronomi i Jämtland-Härjedalen.

Meny för den gastronomiska skol- och förskolelunchen tisdag 2 april

  • Bakade rotfrukter och grönsaker på örtbädd
  • Chili, lime och ingefärsmarinerad kycklingfilé
  • Rostad ratatouillesås
  • Klyftpotatis
  • Baguetter med tillbehör
  • Karins smoothiedröm

ANNONS:



Dela det här!