Guldstjärnor till Hede och Funäsdalen

Jesper Eriksson och Niklas Persson, Hede Kött & Chark. Foto: Privat
Jesper Eriksson och Niklas Persson, Hede Kött & Chark. Foto: Privat

Dela det här!

På fredagens företagargala i Sveg delades utmärkelsen guldstjärnan ut till årets serviceföretag och årets serviceperson. Det blev inga guldstjärnor till Svegsbygden i år. Utmärkelserna gick till Hede Kött & Chark respektive personalen på Fjällsol i Funäsdalen.

– För oss betyder utmärkelsen jättemycket. Det är ett bra kvitto på att vi jobbar i rätt riktning, säger Jesper Eriksson, Hede Kött & Chark till Sveg.se.

Utmärkelserna ges till den person och det företag som på särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande.

Delad andra plats servicepersoner

Hasse Forsman, Lillhärdals camping. Hasse ser inga problem, bara möjligheter. En engagerad och innovativ drivkraft och entreprenör som tänker utanför boxen och vågar satsa offensivt i en bygd långt från turismen i västra Härjedalen.

Hasse Wall, Thunells Taxi. Mannen på Thunells taxi i Funäsdalen som ger service med fingertoppskänsla, hjärtat på rätt ställe och alltid oklanderligt klädd. Han är toppen!

Hanna Åslund Myhr, Dollarstore Sveg. Hanna är en klippa som ser till att alla andra har det bra, både personal och kunder. Hon utstrålar positiv energi som smittar av sig.

Kajsa Thunell, Annicas klipperia Vemdalen och Korpen Hede. Kajsa är en glad, hjälpsam och underbar person på alla sätt. Oavsett om det är som träningsledare på Korpen, för Hedes A-lag, Klipperian eller ute på byn, är hon alltid glad, ödmjuk och hjälper till. Hon är en inspirationskälla med enormt driv för oss i bygden.

Delad andra plats serviceföretag

Hede blomsterhandel. Maren och Kerstin har lyckats att få till en fantastisk blomsterbutik i Hede med stort utbud och hög servicegrad. Du får alltid hjälp med det du behöver utan väntetid och möts av ett glatt hej och ett leende var gång.

Skalets inredning och kläder, Vemdalen. Butiken är en tillgång för Vemdalsskalet med bra och serviceinriktad personal. De hjälper till med alla önskemål hos både ortsbor och besökare både via fysisk butik och webbshop.

Ypro, Ytterhogdals produkter AB. Jimmy Eriksson med familj ser möjligheter med fastighetsutveckling, bensinmack och värme- och energilösningar i Ytterhogdal. De har ett stort engagemang för bygden och verkar för att skapa ytterligare nya företag och arbetstillfällen.

Café loftet, Funäsdalen. År efter år med generösa öppettider jobbar Café loftet tryggt och långsiktigt med fantastisk service. Signum som gott kaffe och god mat lockar turister och bybor, nu också med en stävan mot lokala råvaror och ekologiska alternativ.

Sammanlagt röstade i år 1 700 personer via kommunens webbplats. Vinnarna i varje kommun går vidare till länsfinalen i januari 2020 i Östersund.

Dela det här!