HAK:are körde Midnattsolscupen

Mikael Andersson tog sig till A-final och slutade totaltrea i fredagens tävlingar i Åsele. Foto: Håkan Jonsson

Dela det här!

HAK:s folkraceåkare Bengt och Mikael Andersson från Glissjöberg, har under midsommarhelgen kört Midnattsolscupen i Åsele och Vilhelmina.

I Åsele på midsommarafton tog sig Mikael ända fram till A-final och slutade totaltrea. Problem med bilen förstörde dagen för Bengt som missade ett heat och inte tog sig vidare till något av finalheaten.

Cupen fortsatte under midsommardagen i Vilhelmina. I konstant regn tog sig Bengt, som då fått ordning på bilen, till C-final och slutade där på en fin andra plats. Mikael tog sig fram till B-final där han slutade på en tredjeplats.

När lördagens tävlingarna var över och budgivningen på bilarna började, fick Mikael hela 95! bud på sin bil. Bengt fick 12 bud och både far och son Andersson fick åka hem till Glissjöberg utan bilar.

– Jag har några bilar i lager här hemma, säger Bengt och skrattar så jag räknar ändå med att kunna köra tävlingen i Hede i slutet av juli.

Junior Holmin, från Sveg, tävlande för Ljusdals MS körde även han Midnattsolscupen men hade ingen lyckad helg i Åsele och Vilhelmina.

Foto: Håkan Jonsson

Foto: Håkan Jonsson

Dela det här!