Härdal Baskets segertåg i Norrlandstvåan fortsätter

Foto av författare

Morgan Grip

Härdal Basket tog i går sin femte raka seger (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle). Foto: Morgan Grip
Trots tröga ben, okoncentrerade huvuden och en massa bortkastade bollar tog Lillhärdal Basket i går sin femte raka seger när man besegrade JBU Lakers med 97-96.

– Ja det var igen rolig syn den första perioden, säger Ingo Nord.

Ställningen var jämn med siffrorna 22-22 efter första perioden. Coachen för kvällen Doremus Bennerman påpekar lite smågrejer i periodvillan, vilket gör att Härdal kommer ut lite piggare i den andra perioden, samtidigt som Ingo börjar skjuta grymt bra och gör hela 13 poäng varav, tre stycken trepoängare.

– I halvtid leder vi med 57-45 och börjar att känna igen oss i vårt spel. I den tredje tappar vi återigen fokus på det vi skall göra och Lakers vinner den med 27-25, berättar Ingo.

Ställningen alltså 79-72. Härdalsledning med 7 poäng inför den sista och avgörande perioden.

Lakers lyckas skjuta i några treor på slutet och närmar sig och de tar också ledningen med en poäng när endast 25 sekunder återstår av matchen. Härdals Andreas Zachrisson blir då foulad och får två straffkast där han sätter båda och Härdal återtar ledningen och leder med en poäng.

Lakers får sista skottet men de är nervösa och missar, försvarsfantomen Erik Westin tar returen och matchen är över. Femte raka segern är ett faktum. Nu väntar två veckors träning innan Sundsvall och Kramfors ska få bekänna färg av Härdalingarna.