Härdalsveckan är igång

Foto: Dan Persson

Dela det här!Årets Härdalsvecka är igång. Rockabillygänget Billy and The Kids inledde veckan på lördagskvällen i Lillhärdals Folkets hus.

Billy, eller Stefan som han egentligen heter härstammar från byn och har musiken i generna då hans farbror är countrylegendaren Gunnar Bäcke, som är född och uppvuxen i Lillhärdal.

Bandets trummis är från Strängnäs och basisten kommer från New Orleans, USA. Bandet har turnerat i både Europa och USA med sin musik och har nu fått skivkontrakt med det amerikanska bolaget Wild Records. God och glad musik som verkligen fick publiken att trivas i sommarkvällen.

Under söndagen bjöds det in till hembygdsfest på gammelgården Högen. Korv, kaffe, gum, fiskdamm och flötgröt serverades medan byns musikungdomar stod för underhållningen.

Bjarne Eggen berättade om hembygdsföreningens arbete och sjöng ”Bâre Tröt”, en gammal visa på dialekt.

Regnet som kom på besök störde inte nämnvärt, då det mesta av verksamheten flyttade in på logen där besökarna tycktes trivas alldeles ypperligt.

I kväll är det dags för den prestigefyllda Bykampen på Solberga. Deltagande byar i år är: Härjeåsjön, Lillhärdal, Lofsdalen, Lövnäsvallen, Sveg, Vemhån, Ytterberg, Ytterhogdal och Älvdalen. Klockan 18.00 drar det igång.

Under söndagen bjöds det in till hembygdsfest på gammelgården Högen där byns musikungdomar stod för underhållningen och Bjarne Eggen berättade om hembygdsföreningens arbete och sjöng "Bâre Tröt”, en gammal visa på dialekt. Foto: B-G Eliasson

Under söndagen bjöds det in till hembygdsfest på gammelgården Högen där byns musikungdomar stod för underhållningen och Bjarne Eggen berättade om hembygdsföreningens arbete och sjöng ”Bâre Tröt”, en gammal visa på dialekt. Foto: B-G Eliasson

Text: B-G Eliasson

Dela det här!