Härjedalens gymnasium utökar med fotbollsprofil

Dela det här!

12562374_10153365289400949_1137883741_o.jpg
Foto: Morgan Grip
När höstterminen drar igång i augusti kommer nya möjligheter att öppnas för fotbollsspelande ungdomar som vill studera vid Härjedalens gymnasium. Då kommer det att finnas en fotbollsprofil på skolan där man kombinerar studier med träning. Redan nu startar man rekryteringen av en tränare på heltid, en tjänst som även innefattar fotbollsträning med kommunens tre högstadieskolor för de som väljer det på elevens val.

– Vi hoppas kunna rekrytera en fotbollstränare redan nu under vårterminen, säger rektor Jonas Albonius som tycker att intresset för en fotbollsprofil verkar vara stort.

Elever som är seriösa fotbollsutövare samt aktiva i en förening kommer att kunna söka. Vill man ha en plats i fotbollsprofilen kontaktar man studie- och yrkesvägledare Birgitta Wallin och anmäler sitt intresse. Samma möjlighet finns för aktiva fotbollsspelare som redan går på gymnasieskolan eftersom de kommer att kunna söka fotbollsprofil som individuellt val.

 – Fotbollsprofilen som innebär att elever får möjlighet att läsa 200 poäng specialidrott inriktat på fotboll, är öppen att söka för intresserade elever som blivit antagna till gymnasiet. Urval kommer sedan att göras i en kommunikation tillsammans med skolans fotbollstränare och den idrottsförening där eleven är aktiv, förklarar Albonius.

Finns det öppningar även för andra idrotter att få en egen profil vid Härjedalens gymnasium i en framtid?

 – Inför uppstarten 2016 är det fotbollsprofil som är i fokus, men ger detta ett gott utfall finns i framtiden möjlighet att undersöka om vi kan erbjuda liknande upplägg även för exempelvis ishockey och curling, avslutar Jonas Albonius.

Dela det här!