Härjedalens kommun fick utmärkelsen Årets raket

Kommunchef Gunnel Gyllander och kommunalråd LG Nordlander (S) tar emot utmärkelsen Årets raket i Almedalen. Foto: Privat
Kommunchef Gunnel Gyllander och kommunalråd LG Nordlander (S) tar emot utmärkelsen Årets raket i Almedalen. Foto: Privat
Foto av författare

Morgan Grip

Härjedalens kommun fick utmärkelsen Årets raket under Almedalsveckan 2023.

Det är Tidningen Dagens samhälle som utser årets superkommuner, där Årets raket är en av flera kategorier.

– Det är jätteroligt att vi får priset – det är en bekräftelse på att vi gör rätt saker. Det är ingen särskild satsning eller händelse som ger oss priset utan ett långsiktigt och enträget arbete under flera år hos alla i den kommunala organisationen, säger kommunchef Gunnel Gyllander, i en artikel på kommunens webbplats.

De tre områden Härjedalen ligger bäst till i är god samhällsutveckling (plats 9), näringsliv (plats 4) och inkluderande samhälle (plats 23). Totalt har kommunen klättrat 71 placeringar uppåt sedan 2022.

– Härjedalen är en bra kommun att bo i. Vi har också många företag, vilket bidrar till vår livskraft. Det har varit ett bra samarbete mellan politiken och förvaltningen när det gällt att anpassa vår verksamhet till den ekonomi vi har. Trots det arbetet har vi ändå vågat arbeta för utveckling. Det känns därför skönt att få ett kvitto på att den inriktningen burit frukt. I mina ögon tillfaller utmärkelsen kommunens medborgare, företagare och personal. De har på olika sätt blivit påverkade i de omställningar som varit nödvändiga, säger L-G Nordlander (S), kommunalråd, i en artikel på kommunens webbplats.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!