Härjulfa firade 75 år

Dela det här!

harjulfa-1252.jpg
Härjulfa, en omtyckt och fin skidtradition som fyller 75 år. Foto: Thomas Pedersen
Det är inte bara i Falun det presteras i skidspåren dessa dagar. I Lillhärdal kördes under tisdagen ungdomstävlingen Härjulfa, som i år firar hela 75 år. Landskapstävlingen Härjulfa startades i just Lillhärdal en gång i tiden, av den anledningen att det var väldigt långt att behöva åka till Östersund för att tävla i DM.

423 elever i alla åldrar från Härjedalens alla skolor fanns med i startfältet och skidåkarglädjen och gemenskapen som tävlingen medför var på topp. Tävlingsnerver hos barnen blandat med nostalgi hos föräldrar och mor- och farföräldrar, som själva deltagit och stått på pallen i unga dagar präglade stämningen.

Jana Persson i arrangörsstaben åkte även hon skidor, men innan starten var det mycket som skulle ordnas med sponsorer och annat praktiskt.

– Vi har själva värvat sponsorer till tävlingen, berättar Jana. Våra lärare Therése Jonsson och Terése Helgesson hjälpte oss att ta fram register på alla företag i trakten, som vi sedan skickade en förfrågan till om de ville skänka priser. En vecka senare ringde vi och följde upp frågan och det har verkligen gått över förväntan. Vi har fått in jättemycket fina priser, säger Jana, som vill passa på att tacka för generositeten.

 

Bild 2

harjulfa-.jpg

Bild 3

harjulfa-1106.jpg

Bild 4

harjulfa-1174.jpg

Bildtext 2
Jana Persson och hennes kamrater i arrangörsstaben har haft mycket att stå i inför tävlingsdagen. Foto: Thomas Pedersen
Bildtext 3
Jack Pedersen, Wille Karlsson och Joel Karlsson, till vardags hockeyspelare, trivdes bra i Lillhärdal. Foto: Thomas Pedersen
Bildtext 4
Många spännande målgångar blev det och många fina prestationer. Foto: Thomas Pedersen

Dela det här!