Hede 1 vann Sveg Indoor Trophy

Foto av författare

Jessica Grip

2.jpg
Hogdal tryckte på och hade fina lägen. Andreas Ekberg i Hedemålet stod dock i vägen för det mesta. Foto: Morgan Grip

Under lördagen spelades ett inofficiellt Härjedalsmästerskap i inomhusfotboll i Svegs Sporthall där Hede 1 avgick rättvist med segern.

Fem lag ställde upp i turneringen varav Sveg hade två, Hede två och Ytterhogdal ett.

Gruppspelet slutade enligt följande:

Hede 1, 8 poäng
Hogdal, 6 poäng
Sveg 1, 4 poäng
Sveg 2, 2 poäng
Hede2, 0 poäng.

Matchreferat från Svegs Fredrik Jonasson

Sveg 2 mötte Hede 1 i första semifinalen där tog Sveg ledningen efter ca 10 min genom duktige Oskar Stener. Ledningen stod sig tills det  återstod 5 minuter av matchen som fick avgöras på suddenstraffar. Lars Nilsson satte säkert Hedes straff medans Salma K satte Svegs straff i insidan av stolpen.

I andra semin möttes Sveg 1 och Hogdal. Där tog Hogdal relativt tidigt ledningen genom Martin Henriksson men Sasha Matyyuk kvitterade efter halva matchen. Båda lagen letade lägen för att avgöra och duktige Dennis Persson lyckades i 15:e minuten snyggt lirka in en boll bakom ett samlat Svegsförsvar. Sveg tryckte självklart på för att kvittera och skapade en hel del bra lägen men duktige Robin Edenström i YIK-målet avstyrde säkert. Hogdal till final genom en 2-1 seger.

Finalen var tät och tight som en final ska vara där Hede hela tiden hade det målmässiga övertaget, de hade ledningen med 2-1 sista fem minuterna och spelade disciplinerat och taktiskt helt rätt. Hogdal tryckte på och hade fina lägen. Andreas Ekberg i Hedemålet stod dock i vägen för det mesta. När det återstod ca 40 sek kom dock kvitteringen genom duktige Jurii Svoborodko. Där och då trodde nog hela hallen på ett avgörande på straffar. Niclas Schwartz i Hede hade dock andra tankar och direkt på avspark gick Hede till anfall där nämnde Niclas bröt förbi ett par Hogdalsspelare och från snäv vinkel passade  till en helt fri Kevin Dahlberg som enkelt satte segermålet (3-2) i öppen kasse.

-Självklart är det surt att vi inte hade ett lag med i finalen men man kan inte säga annat än att det var rättvist att Hede 1 och Ytterhogdal möttes i finalen säger Fredrik.

Indoor är en snabb och explosiv fotbollsform som spelas med fyra utespelare och en målvakt i varje lag.

Bild 2

1.jpg

Bildtext 2
Andreas Ekberg i Hedemålet stod i vägen för det mesta i finalen mot Hogdal som slutade med 3-2 vinst för Hede 1. Foto: Morgan Grip
Bildspecial

DSC_7184.jpg

Bildspecial

DSC_7183.jpg

Bildspecial

DSC_7179.jpg

Bildspecial

DSC_7172.jpg

Bildspecial

DSC_7188.jpg

Bildspecial

DSC_7190.jpg

Bildspecial

DSC_7197.jpg

Bildspecial

DSC_7194.jpg

Bildspecial

DSC_7192.jpg

Bildspecial

DSC_7169.jpg

Bildspecial

DSC_7166.jpg

Bildspecial

DSC_7151.jpg

Bildspecial

DSC_7149.jpg

Bildspecial

DSC_7147.jpg

Bildspecial

DSC_7154.jpg

Bildspecial

DSC_7159.jpg

Bildspecial

DSC_7165.jpg

Bildspecial

DSC_7163.jpg

Bildspecial

DSC_7162.jpg

Bildspecial

DSC_7137.jpg

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!