Helena Åkerlind jobbar för ökad inflyttning och fler besökare

Dela det här!

30082016-p1040605-3.jpg
Helena Åkerlind ny på kommunens näringslivsavdelning kommer att jobba aktivt med både besöksnäring och inflyttning till Härjedalen. Foto: Morgan Grip
Sedan ett par veckor tillbaka finns Helena Åkerlind på Näringslivsavdelningen i kommunen, där hon kommer att jobba aktivt med både besöksnäring och inflyttning till Härjedalen.

Helena själv fann Härjedalen för fem år sedan då hon och familjen ville ha en fjällstuga att åka till. Valet föll, efter idogt sökande, på Lofsdalen dit hon nu flyttat med man och två barn i skolåldern.

– Vi föll pladask för naturen och möjligheterna till friluftsliv. Jag ser mycket som redan finns här men jag ser även mycket som finns kvar att utveckla, säger Helena Åkerlind.

Hon har en vision om åt vilket håll hon vill jobba men än är det för tidigt att presentera något.

– Just nu åker jag faktiskt mest runt och är nyfiken överallt i landskapet för att se allt som finns och för att bilda mig en uppfattning. Klart är att Härjedalen har ett brett utbud att erbjuda och det ska jag jobba för, säger Helena Åkerlind.

De senaste tolv åren har tidigare Järfällabon Helena jobbat med event och sponsring inom Vattenfall. Ett jobb hon trivdes bra med, men som hon nu lämnat för att tillsammans med familjen ge Härjedalen en chans på heltid.

Dela det här!