Hembygdsföreningen bedrövade efter branden

Dela det här!2014-01-01-brand-145.jpg
Hans Ersa är bedrövad och frågande till hur branden kan ha uppstått. Foto: Morgan Grip
Hembygdsföreningen ordförande Ingvar Höök och Hans Ersa Eriksson är bedrövade över den förstörelse som branden ställt till med på Gammelgården och ställer sig frågan hur den kan ha uppstått.

Man tror att det kan vara en raket som landat intill väggen bakom den sandhink som stod placerad på farstubron. I annat fall tror man att branden kan vara anlagd eftersom det inte finns något i området som skulle kunna ta eld av sig själv. 

– Det här är fasan man kan vänta sig när vi hyr ut Gammelgården till olika fester, säger Hans Ersa, speciellt sommartid när det är folk överallt här på området. Men att det har börjat brinna just där är märkligt, menar han.

En annan sak han tycker är märklig är att inte Polisen har varit på platsen under tiden räddningsarbetet pågått.

Samtliga byggnader på Gammelgården är försäkrade och förhoppningen är att kunna använda åtminstone timmerstommen för en återuppbyggnad.

– Bara vi kan rädda skalet och få ordning på de vattenskador som blivit så kan man ju alltid bygga en ny inredning i gammal stil, avslutar Hans Ersa.

Hembygdsföreningen öppnade upp kaffestugan och bjöd på kaffe och smörgås som ICA Supermarket och Café Cineast sponsrade med till räddningstjänsten samt alla som ställde upp för att rädda möbler och andra föremål från att bli förstörda i branden som nu är under kontroll.

Dela det här!