Hjärt- och lungföreningen hälsar välkommen till nya lokaler

Dela det här!

img_0188.jpg
Axel Skoger och alla i Hjärt- och lungföreningen är tacksamma för all hjälp de har fått från alla håll efter branden. Nu har de flyttat in i nya lokaler på Fjällvägen 4 i Sveg och kan fortsätta att jobba för hjärtats skull. Foto: Jessica Grip
Sedan Hjärt- och lungföreningen miste sina lokaler i den tragiska branden i slutet av juli har man haft provisorisk verksamhet i Pilgrimskyrkan. Nu kan de starta upp i nya lokaler på Fjällvägen 4 i Sveg. 

– Vi är otroligt tacksamma för all hjälp vi har fått, säger ordförande Axel Skoger. Vi kunde flytta in hos Pilgrimskyrkan och ha våra onsdagsträffar på direkten och vi har kunnat bedriva vår verksamhet precis som vanligt.

Det var inte mycket som behövde flyttas från de gamla lokalerna eftersom det mesta gick förlorat, så när som på en del köksutrustning och det hela är just nu en försäkringsfråga.

– Nästan allt blev vattenskadat men även där har vi haft gott stöd av saneringsfirma och skadereglerare, säger Axel.

Alla helgfria onsdagar är det öppet hus hos Hjärt- och lungföreningen där alla hälsas välkomna för att fika, ta sitt blodtryck och för att prata om olika hjärtsjukdomar, något som det finns stor erfarenhet av i föreningen. Sedan Axel själv fick upprepade problem med både hjärtinfarkt och stroke under 90-talet har han jobbat aktivt för hjärtats skull.

– Hjärtat är något som berör oss alla, säger Axel som med sina snart 90 år måste vara en av de äldsta eldsjälar vi har i landet. På nyårsafton fyller han 90 år och tänker ställa till med öppet hus och kalas i de fina lokalerna på Fjällvägen.

Föreningen anordnar även kostnadsfria kurser i hjärt- och lungräddning där man även får lära sig att använda de hjärtstartare som finns utplacerade på ett 30-tal platser i Härjedalen. Alla är välkommen att anmäla sig till en kurs och det är helt kostnadsfritt.

 

Dela det här!