Högström avslutar sin hockeykarriär

Hockeykarriären är över för Marcus Högström, det meddelade han till Djurgårdens IF under fredagen. Foto: Johan Salén
Hockeykarriären är över för Marcus Högström, det meddelade han till Djurgårdens IF under fredagen. Foto: Johan Salén
Foto av författare

Jessica Grip

Hockeykarriären är över för Marcus Högström, det meddelade han till Djurgårdens IF under fredagen. Klubben som den Svegsfostrade försvararen representerade under sammanlagt åtta säsonger och totalt 315 tävlingsmatcher.

33-åringen anlände till Djurgården under våren 2014 då han direkt medverkade till att spela upp laget till SHL. Han bidrog totalt med elva poäng under kvalspelet. De kommande två åren deltog han i allra högsta grad i lagets etablering i den högsta ligan.

Därefter blev det en kortare paus för spel utomlands, men den skulle bli kort. 2018, knappt ett år senare, var han tillbaka i Djurgården där han återigen spelade en betydande roll då laget nådde semifinal.

Efter ytterligare ett äventyr utomlands, närmare bestämt till Nordamerika, kom Marcus Högström en sista gång tillbaka till Djurgården, då var året 2019. Där skulle han sedan stanna resten av sin aktiva karriär, en karriär som han nu tyvärr tvingas avsluta i förtid på grund av skada.

– Efter en lång karriär som hockeyspelare är det med sorg att behöva sluta pga skada, skriver Högström på LinkedIn.

– Efter en lång karriär och många fantastiska upplevelser är det med sorg jag behöver avsluta min elitkarriär som hockeyspelare. Det är dock med en en enorm tacksamhet till allt jag fått vara med om, skriver Högström på sin instagram.

Thomas Pedersen i ett snack med Marcus Högström 2015. Foto och redigering: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!