I dag öppnade Björnberget för säsongen

I dag öppnade Björnberget för säsongen. Foto: Morgan Grip
I dag öppnade Björnberget för säsongen. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

I dag öppnade Björnbergets Alpina upp för årets skidsäsong på Björnberget.

Förutsättningar i år har varit goda med rejäl kyla som gjort att man kunnat köra på ganska rejält med snökanonerna.

– Ja, det har varit perfekta förutsättningar. Tyvärr har vi inte hunnit schakta ut översta branten än, men förhoppningsvis blir det snart, vi skall börja i kväll med det. Innan dess får man åka övre stjärnfallet, säger Magnus Henningsson, styrelsemedlem i Björnbergets Alpina och en av Björnbergets eldsjälar.

Backen kommer att hålla öppet så mycket det går och finns personal till.

– Det är ju en medlemsbacke så det krävs att medlemmarna hjälper till att jobba. Det är det som styr öppettiderna, säger Henningsson.

– Vi i styrelsen har lagt flera veckor på att lägga snö och färdigställa backen och vi är ganska slutkörda nu efter att ha varit uppe nästan dygnet runt och lagt snö, säger Henningsson.

En som spenderat mycket tid i Björnberget, och var plats under dagens säsongspremiär, är skådespelaren Thomas Hedengran, som bor i Stockholm, men är uppvuxen i Sveg:

– Jag har åkt här sedan jag var sex år så det känns ”gött” att vara den som är först ut och den som gör första åket när backen öppnar, säger Thomas Hedengran.

– Jag köpte också det första säsongskortet. Ett säsongskort för femhundra spänn istället för ett dagskort på något annat ställe som jag inte behöver nämna vid namn. Ska man åka skidor då är det Björnberget som gäller, säger Hedengran.

Magnus Henningsson, styrelsemedlem i Björnbergets Alpina och en av Björnbergets eldsjälar som var på plats under dagens säsongspremiär. Foto: Morgan Grip
Först i liften och först i pisten på Björnbergets säsongspremiär var Thomas Hedengran, som bor i Stockholm, men är uppväxt i Sveg. Foto: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!