I Härjedalen är det tjejerna som tar hand om ordningen

Dela det här!

img_7809.jpg
Härjedalspoliser i yttre tjänst är fr.v. Jana, Ingrid, Lisa, Gunilla, Sofia och Susanne. Foto: Morgan Grip
I dagsläget består Härjedalens yttre polisstyrka av sex kvinnor som delar på skiften, något som är ganska unikt för kåren i stort men som de själva inte tänker så mycket på.

– För oss är det absolut inget konstigt, det är ingen skillnad på män och kvinnor som jobbar i yttre tjänst, säger Ingrid Larsson, som under många år var ensam kvinna i en då mansdominerad styrka. Det handlar mer om vilka personligheter vi är och hur vi jobbar tillsammans, vi är alla ganska starka individer som framför våra åsikter, det blir oftast bra i slutändan och vi har ett gott arbetsklimat.

Det är tillfälligheter som har gjort att bemanningen ser ut som den gör just idag och inom kort kommer tjejerna att få sällskap av en manlig kollega när en av de poliser som var i Härjedalen efter sin utbildning trivdes så bra att han nu tänker flytta hit för att tjänstgöra som närpolis.

– Det är positivt att vi får hit poliser, tycker Ingrid, det är ju så att vi blir äldre och äldre och bara om något år har vi några i den styrka som jobbar inne som är i pensionsåldern, så det behöver fyllas på.

ANNONS:

Dela det här!