ICA Sveg firar 50 år

Sebastian och Leif Lindström laddar för stort kalas när familjeföretaget fyller 50 år. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

I år är det 50 år sedan som Sven och Viola Lindström tog sin familj och sitt pick och pack för att flytta från tryggheten i Sundsvall till ovissheten i Sveg. Där förvärvades affären Carlströms som fanns på Dalagatan och det skulle bli början till ett framgångsrikt familjeföretag som idag är inne på sin tredje generation.

Det nuvarande ICA Supermarket stod färdigbyggt 1970 och var då Härjedalens största livsmedelsbutik. De kommande åren rullade på och affärerna utvecklades i bra takt. Man började allt mer märka av Stenmarkseffekten som fick stort genomslag och skidanläggningarna började locka allt fler turister till Härjedalen. Det skapade möjligheter även för en livsmedelsaffär i Sveg och familjen Lindström började planera för en omfattande utbyggnad som skulle göra butiken nästan dubbelt så stor. Året är nu 1987 och tio dagar innan den stora invigningen såg tredje generationen dagens ljus, Sebastian, som idag är butikschef föddes.

Efter att Sven och Viola i mitten av 90-talet valde att trappa ner efter en lång och framgångsrik karriär har Leif, och på senare tid även Sebastian sett till att hela tiden utveckla butiken, allt för att erbjuda kunderna en fräsch och fin butiksmiljö. Det är ett gediget familjeföretag som nu alltså ska firas med pompa och ståt.

Firandet smygstartar med bilbingo på skidstadion torsdag den 12 juni, då ICA Supermarket kommer att vara bingovärdar. Lördag den 14 juni är det dags för den stora jubileumsdagen där man bjuder in till stor familjedag på Storön med Mora Träsk, @Rök och Djursvallens Spelmän samt lite olika aktiviteter för barnen. På kvällen bjuder Scotts orkester upp till dans och uppträdande står Willie Lee´s och Svenne Rubins för. Servering kommer också att finnas i Restaurang Mysoxens regi. Även på söndag den 15 juni blir det dans när SPF och PRO ordnar mogendans som sponsras av ICA, spelar gör Billys orkester.

– Vi vill bjuda våra kunder på det här kalaset och fira tillsammans med dem för att visa vår uppskattning, säger Leif och Sebastian Lindström.

Alla intäkter under festligheterna kommer att skänkas till deltagande idrottsföreningar samt till barnhemmet i Ghana.
Inträdesbiljetter finns att köpa på ICA Supermarket från och med onsdag den 21 maj.

sven-lindstrom.jpg

Sven Lindström vid invigningen av ICA Centralhallen 1970. Foto: Privat

Dela det här!