Ida Ingemarsdotter avslutar sin elitkarriär

Efter nästan femton år i skidlandslaget, åtta VM- och OS-medaljer, och sju världscupsegrar avslutar nu Ida Ingemarsdotter sin elitskidåkning. Foto: Bildbyrån

Dela det här!

Efter nästan femton år i skidlandslaget, åtta VM- och OS-medaljer, och sju världscupsegrar avslutar nu Ida Ingemarsdotter sin elitskidåkning.

– Efter vinterns tävlingssäsong växte känslan fram att det är dags att avsluta karriären, säger Ida Ingemarsdotter i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

Även om Ida Ingemarsdotter tävlar för Åsarna IK, så var det i Sveg, där hon växte upp som allt startade. I Sveg deltog hon i sin första skidtävling som nioåring. En tävling som hon vann. Och det skulle komma fler och större segrar.

– Den absolut största dagen i mitt idrottsliv var när jag tog OS-guld i stafett 2014 tillsammans med Anna Haag, Charlotte Kalla och Emma Wikén. Allt gick vår väg och det var en riktig drömdag där tårar blandades med skratt och en konstig känsla av att vi gjort något ingen trodde vi skulle lyckas med, berättar Ida Ingemarsdotter i pressmeddelandet.

Dela det här!