Försäljning av tomter i Härjedalens Kommun

Med denna insändare vill jag informera alla som bor i Härjedalen samt turister om vilka dåliga fastighetsaffärer som Härjedalens Kommun sysslar med.

I Funäsdalen såldes en attraktiv tomt på 5 500 kvadratmeter för 200 000 kronor. När köpekontraktet upprättades skrevs det inte nått förbehåll om att köpet skulle återgå till kommunen om inte aktivitetshuset bredvid IP i Funäsdalen inte byggs och dom planerna verkar lagda på is. Uppskattat marknadsvärde på tomten är minst 4 miljoner som kommit ut i media.

Ytterliga fastighetsaffärer där Härjedalens Kommun står som säljare är en tomt i Bruksvallarna där kommunen sålde för 376 000 kronor och taxeringsvärdet på tomten var då 1 163 000 kronor och en förutsättning var att tomten skulle bebyggas av köparen. Noterbart är att ingen byggnation påbörjats och nu har köparen lagt ut den hos en mäklare och utgångspriset är 1,9 miljoner kronor.

En fråga som Liberalerna i Härjedalen ställer sig hur länge skall detta få fortgå hur Härjedalens Kommun sköter sig gällande fastighetsförsäljningar.

/Bengt-Arne Baben Persson, Liberalerna i Härjedalen