Gör lekparkerna värda namnet lekpark

I juni 2015 la Liberalerna i Härjedalen en motion om upprustning och förnyelse av våra lekparker i kommunen, vår motion avslogs med motivering att man skulle gå igenom lekparkerna för att se vilka behov som fanns för dem.

Nu har Härjedalens Kommun kommit till ett beslut i denna fråga, och det är att det ska vara en lekpark kvar i Sveg Funäsdalen och Hede. Finansiering och skötsel av dessa är olika beroende på vilken ort det gäller.

I Sveg kommer lekparken vid Järnvägsstationen att bli kvar. Gör den till en lekpark värd namnet lekpark, med väl fungerande och handikappanpassade lekredskap och mycket sittplatser så att även de som inte leker vill stanna till, och sätta sig en stund, det gynnar även möten över generationsgränser. Regnskydd, grillplatser, loppis under sommaren, pulkabacke på vintern, finns mycket som kan göras i anslutning till en lekpark, låt fantasin flöda.

Övriga lekparker ska avvecklas har kommunen tagit i sitt beslut med motiveringen att allmänheten har rätt att utnyttja befintliga lekparker i förskolor och skolor. Då detta är lekparker med verksamhet på dagtid måndag till fredag så är det i dagsläget ännu viktigare att sätta igång med upprustningen av lekparkerna och inte vänta i flera år till innan man kommer igång. Även de lekparker som blir kvar i skolor och förskolor behöver rustat upp då även dessa behöver en översyn och förnyelse.

Liberalerna i Härjedalen

Eva-Britt Boij, Maria Nordkvist och Bengt-Arne Baben Persson

Bild: Lekparken vid järnvägsstationen i Sveg. Foto: Morgan Grip