Härjedalens kommun, en arbetsgivare som inte värdesätter alla sina medarbetare

Mejla din till hej@mediamakarnagrip.se. Skriv ”Insändare sveg.se” i meddelandefältet. Insändare kan innehålla en bild. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta insänt material. Om du skriver du under med signatur måste redaktionen ha ditt riktiga namn.

Dela det här!

Att man trivs på sin arbetsplats är enormt viktigt och även att man får vara delaktig i vad som gäller/händer på ens arbetsplats. Som personal känner man sig förminskad om cheferna inte lyssnar utan ”kör över” en totalt. Som personal kan man få höra att ”passar det inte så är det bara att söka ett annat jobb”.

Man känner sig inte speciellt värdefull som medarbetare när man inom vården som undersköterska får en löneökning på ca 500 kr/månaden och man får läsa i tidningen att cheferna på Vatten och Miljöresurs AB får en löneökning från ca 3.000 kr/mån upp till 17.000 kr i månaden.

Vi förstår att man måste spara i vår kommun men varför spara på de anställdas julbord och sedan kunna motivera löneökningar på så stora belopp. Det som händer nu är att kompetent personal söker jobb utanför vården.

Vad gör vi den dag personalen och deras kunskap försvinner? Kanske en frågeställning som de ansvariga bör fundera på.

Maria Nordkvist, Eva-Britt Boij, Liberalerna i Härjedalen

Dela det här!

Latest posts by Redaktionen (see all)