Vi har en majoritet som varken vill eller har förmågan att ta ansvar för sina egna fel och tillkortakommande

Dela det här!

Härjedalens kommun befinner sig i en svår ekonomisk kris. Vi har en majoritet som varken vill eller har förmågan att ta ansvar för sina egna fel och tillkortakommande. Vi har en majoritet som sluter sig inom sig själv och ser andras förslag och påpekanden som yttre hot, mao Härjedalens kommun har idag inget politiskt ledarskap värd namnet.

Styret i Härjedalens kommun eller rättare sagt den politiska majoriteten i Härjedalens kommun bestående av Moderater, Centerpartister och Socialdemokrater har aldrig fel om de får säga det själva, är det inte är statens fel så är det förre detta majoritetens fel eller så är det hör och häpna deras eget fel, inte just jag men ev. mina partikamraters fel.

Ja, det är att göra det lätt för sig att alltid skylla ifrån sig – redan på lågstadiet fick vi lära oss att vi skulle stå för våra misstag, det verkar som att det har fallit i total glömska hos dagens majoritet av C, S och M.

Om jag satt i ledningen skulle jag inte slå mig för bröstet och anse mig ofelbar med ett ekonomiskt läge som har pekat på underskott de senaste tre åren och som i år ser ut att fortsätta i samma riktning. Men detta verkar inte vara något som bekymrar Häggkvist, Norlander och Fredholm.

Det senaste exemplet var ordförande Lars Olof Mattsson som på fråga från en reporten om hur underskottet i Samhällsbyggnads förvaltningen kunde vara så stort bara efter några månader, svarade han att de var underfinansierade och att det var kommunstyrelsens fel. Det Mattsson säger är att han tar inget ansvar för underskottet, det får hans partiledare Fredholm tillsammans med övriga majoriteten i kommunstyrelsen göra!!!

Tidigare har både Nordlander och Häggkvist varit ute i pressen och prata om stålbad och att de minsann inte gjort något fel, utan det är den ”dumma ” staten samt deras företrädare i kommunen som gjort fel och inte alls förstått vad dom ställt till med.

Vän av ordningen vill då påpeka för herrarna att det faktiskt alltid har varit Socialdemokraterna och Centerpartister som haft majoritet och innehaft kommunalråds posten ända sedan kommunsammanslagningen på 70 talet. När det gäller att skylla på staten så kanske vi måste påminna Häggkvist och Nordlander att det faktiskt är Socialdemokraterna som styr Sverige och att Centerpartiet är ett stödparti.

/ Billy Anklew, Landsbygdspartiet Härjedalen

Bild: Arkivbild, fotograf: Morgan Grip

Dela det här!

Latest posts by Redaktionen (see all)