Vilken hastighet är det egentligen som gäller vid vägarbetet vid Överbergs västra utfart?

ANNONS:

Dela det här!

Vi åker dagligdags Remmet Sveg och lyckas inte räkna ut hur det är tänkt med skyltningen vid vägarbetet vid Överbergs västra utfart.

Från Remmet räknat är 100 km/h gällande hastighet fram till vägarbetet där ”Rekommenderad hastighet” är 50 km/h. 80-skylten för Överberg är övertäckt, alltså gäller 100 km/h en bra bit in på rakan inne i byn där det kommer en 80-skylt!? Är tanken att vi som bor här borde veta?

Från Sveg är 80 km/h gällande hastighet när man kommer fram till vägarbetet där då 100-skylten är övertäckt. Nästa 100-skylt där man då borde få öka till 100 är så långt bort så då har jag glömt bort att jag skulle kolla men jag tror den är vid Remmet…

Vad är det för snille som styrt det där? Är det ok för polisen om jag åker en bit in på rakan i Överberg med 100 km/h? Böter?
Vad är det som gäller egentligen, det är ju inte möjligt att det där är rätt.

Det har ju lagts ut ett antal trummor här och där som skall ner under vägen så det kanske vore bra att reda ut det.

Som hojåkare funderar jag också på om det måste hända en olycka innan någon (PEAB??) kommer och sopar bort sanden man lagt ut under vintern som halkbekämpning. I det väglag som råder nu och sedan ganska länge så fungerar det precis tvärtom, det är väldigt stor risk att köra omkull på sandig asfalt, det blir oerhört halt.

Var ligger ansvaret för sopning och om det händer något?