Joel Renberg segrade när snöskotrar gjorde upp på Ljusnan

Efter många hårda och rafflande race blev det till slut Joel Renberg från Umeå (närmast i bild) som stod som segrare. Fjolårssegraren Morten Blien fick i år nöja sig med andraplatsen. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Glada människor, öltält, godisregn och spännande race, några av ingredienserna när Sveriges största Watercrosstävling kördes i Sveg under midsommarhelgen.

Av hela femtioåtta förare som kom till start i fredagens tre kvalomgångar gick de tjugofyra bästa vidare till lördagens kval och tävlade om plats i D-, C-, B- och A-finalerna.

Annonser

När fredagens kvalkörningar var över fanns glädjande nog två hemmaåkare med till dag två, Robin Johansson och Alex Woxlin. Där blev det tyvärr stopp, de båda slogs ut i andra dagens kvalkörningar och tog sig inte vidare till någon av finalerna.

– Skotern går bra och jag känner att jag är med, men jag är lite för het, jag måste ta det lite lugnare. Även om jag inte är nöjd med mitt resultat så har det ändå varit en rolig tävling, med mycket publik, säger Alex Woxlin.

Efter många hårda och rafflande race blev det till slut Joel Renberg från Umeå som stod som segrare och vinnare av den fyrhjuling som var förstapriset i tävlingen. Fjolårssegraren Morten Blien fick i år nöja sig med andraplatsen.

– Det kändes riktigt bra när jag tog starten och jag försökte köra så fort jag kunde medan jag hade lugnt vatten framför mig och det gick ju ganska bra, säger en nöjd Joel Renberg efter finalheatet och segern i årets Watercross i Sveg.

Alex Woxlin. Foto: Morgan Grip

Alex Woxlin (bilden) och Robin Johansson var de två hemmaåkare som tog sig vidare till tävlingens andra dag. Foto: Morgan Grip

Fjolårssegraren Morten Blien fick i år nöja sig med en andra plats. Foto: Morgan Grip

Fjolårssegraren Morten Blien fick i år se sig besegrad av Joel Renberg. Foto: Morgan Grip

Godisregn, ett alltid lika populärt inslag. Foto: Morgan Grip

Annonser