Josefine Persson får kommunens demokratipris 2019

Josefine Persson får demokratipriset 2019. Arkivbild. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Härjedalens kommuns demokratipris går till Josefine Persson, som går tredje året på samhällsprogrammet, Härjedalens gymnasium.

Motiveringen lyder: “Josefine Persson står upp för andra människor, argumenterar mot främlingsfientlighet, rasism och mobbning.”

– Det känns bra, men jag är chockad. Jag visste inte att jag var nominerad. Jag är tacksam och stolt, dock tycker jag inte jag gjort något speciellt för att förtjäna ett pris. För mig är det en självklarhet att sätta sig emot sådant som inte är okej, oavsett sammanhang, säger Josefine Persson till sveg.se.

Demokratipriset ges till skola, förskola eller enskild elev i Härjedalens kommun som på ett framstående sätt arbetat för, eller utfört särskild prestation för demokrati, mot mobbning, främlingshat, rasism eller våld.

Priset delas ut på kommunfullmäktiges möte den 3 december 2019. Priset är på 5 000 kronor. Hela klassen får ta del av prispengarna.

Dela det här!