Kämpastarkt Sveg föll med flaggan i topp mot Härnösand

– Alla gör en suverän insats och skall ha beröm, och Filip i målet har varit grym, han var riktigt bra både i går och i dag. Han får mycket skott på sig men orkar inte stå emot han heller hur länge som helst, säger Rhonny Nilsson. ARKIVBILD. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Sveg gör en mycket stark insats i söndagens bortamatch, och har ledningen i matchen en bit in i sista perioden, mot ett av seriens topplag, AIK Härnösand.

Efter första perioden leder Sveg med 1-2, efter mål av Mikael Proos och Emil Lundqvist. En ledning som också ser ut att stå sig efter två spelade perioder, men med endast åtta sekunder kvar av andra perioden kvitterar Härnösand. Likaläge 2-2 inför sista perioden.

I inledningen av tredje perioden återtar Sveg ledningen, genom Devin McGonigal som gör 2-3. Härnösand kvitterar dock ännu en gång när man knappa fem minuter senare kan göra 3-3. Drygt en minut efter kvitteringen tar Härnösand över ledningen med 4-3, mot ett allt mer tröttkört Sveg. Innan matchen är över har Härnösand gjort både 5-3, 6-3 och 7-3. Sveg reducerar i slutminuten till 7-4 genom Lars Nilsson.

Sveg gör en mycket stark laginsats, men med endast elva utespelare orkar man inte stå emot Härnösand.

Vi gör precis som i går även i dag en kanonmatch, men orkar inte riktigt hela vägen. Det här är ju ett topplag, men hade vi haft en femma till så hade vi kunnat avlasta lite och göra en ännu bättre match, säger Svegs coach Rhonny Nilsson.

– Alla gör en suverän insats och skall ha beröm, och Filip Wallin i målet har varit grym, han var riktigt bra både i går och i dag. Han får mycket skott på sig men orkar inte stå emot han heller hur länge som helst, säger Rhonny Nilsson.

– Grabbarna skall vara stolta över den här helgen. Det är synd att vi inte får ha fullt manskap med oss på varje match så att femmorna får sätta sig, då skulle det se ännu bättre ut, säger Rhonny Nilsson.

Matchfakta

AIK Härnösand – Svegs IK 7-4 (1-2, 1-0, 5-2)

Svegs mål gjordes av Mikael Proos, Emil Lundqvist, Devin McGonigal och Lars Nilsson.

Skott: 42-26 (9-10, 17-10, 16-6)
Utvisningsminuter: AIK Härnösand 8, Svegs IK 14.
Arena: Högslättens Ishall
Publik: 67

Dela det här!