Kämpastarkt Sveg knep tre poäng

Foto av författare

Morgan Grip

Niclas Schwartz ger hemmalaget ledningen med 1-0. Foto: Morgan Grip
Sveg vinner fredagskvällens hemmamöte mot det förmodade topplaget Älvdalen HC med 3-2 efter en riktigt stark kämpainsats. Stora delar av matchen är man rejält tillbakapressade men lyckas ändå genom hårt arbete i 60 minuter bärga tre poäng.

Det är en intensiv och spännande match där Sveg är de som börjar bäst och man tar också ledningen efter 5.59 genom Niclas Schwartz. I andra perioden kommer Älvdalen ut starkare och hemmalaget är illa ute för en stund när gästerna i periodens inledning kan gå från underläge 1-0 till ledning 1-2 på 40 sekunder.

Hemmalagets Johan Olofsson kvitterar två minuter senare Älvdalens ledning och strax därefter tar Sveg åter ledningen i matchen genom mål av Emil Gustafsson då han sätter 3-2 högt på målvaktens plockhandsksida. Samme Gustafsson är i slutet av perioden, i spel 5 mot 4, ytterst nära att också öka på till 4-2 men prickar stolpen.

Efter en mållös tredje period där Sveg kämpar och sliter mot ett ständigt anstormande Älvdalen slutar matchen med hemmaseger 3-2.

– Det är så här vi skall spela. Vi jobbade för varandra och alla jobbade rätt. Sån här disciplin har jag velat ha hela tiden, de två matcher vi förlorat har vi inte varit så här disciplinerade, säger Svegs tränare Håkan Nilsson.

I hemmamålet hittar vi Filip Paalanen från Järvsö, endast 15 år gammal, som i sin första match hemma i Sveg Arena presenterade sig på allra bästa sätt för hemmapubliken då han gör en mycket bra och stabil insats med flera avgörande räddningar och hela tiden verkar behålla lugnet trots den stundtals massiva anstormningen från Älvdalen.

– Jag tycker vi gör en bra match, mycket bättre än de senaste matcherna, säger en något blygsam Filip Paalanen efter matchen.

– Vi gör en riktigt bra match. Hela laget är grymt ikväll och Filip i målet är ju strålande, säger Håkan Nilsson.

Matchfakta
Svegs IK – Älvdalen HC 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)

Första perioden
1-0 Niclas Schwartz (Stefan Olsson)

Andra perioden
1-1 Björn Jonsson (Björn Tegner, Markus Tomth)

Bildtext 2
Svegs unge målvakt Filip Paananen presenterade sig på allra bästa sätt för hemmapubliken då han gör en mycket bra och stabil insats med i matchen. Foto: Morgan Grip
Videotext
Sveg.se-TV: Så här sa Svegs tränare Håkan Nilsson inför matchen. Foto: Morgan Grip