Karin Åström har tagit plats i högsta serien

Dela det här!

10606256_518831971553671_5817578243682008252_n.jpg
Karin Åström har skrivit på för Sundsvall Wildcats men kommer att fullfölja sin säsong i Svegs damlag. Foto: Morgan Grip
Svegs kanske starkaste hockeydam just nu, Karin Åström, har skrivit på för riksserielaget Sundsvall Wildcats. Karin som är född 1996 har vid två tillfällen fått J/H:s pris Silverpucken bland annat med motiveringen: "Karin är en träningsvillig och säker tjej som är stark på alla positioner. Hon är en erfaren, hårt arbetande lagkapten i Sveg som brinner för laget och hockeyn".

Nu är hon alltså redo att prova på spel i landets högsta serie där hon debuterade i fredagens match mot Brynäs.

– Det kändes riktigt bra, säger Karin, det var väldigt högt tempo, vilket var jätteroligt. 

Karin visade direkt sina takter i fredagens match och lyckades göra ett av Wildcats mål från sin centerposition coh även om det blev förlust med 2-4 är hon nöjd med sin insats.

– Det är ju alltid extra roligt att få göra mål, säger Karin som kommer att finnas med i truppen igen redan i morgon söndag mot Stockholmslaget SDE Hockey. Vilken position hon kommer att ha då återstår att se.

– Jag spelade som center i matchen mot Brynäs men jag kan även spela på andra positioner om det skulle behövas, säger Karin som ändå hoppas på att få behålla sin plats som center där hon trivs som bäst.

Karin kommer den här säsongen att prioritera matcherna med Sveg i div.1 västra, där hon spelar på lånedispens men kommer att finnas tillgänglig för Sundsvall när matcherna inte krockar.

 

ANNONS:

Dela det här!