Klart med ny krögare i Camp Sveg – I juli öppnar Mannes restaurang

Klart med ny krögare i Camp Sveg – I juli öppnar Mannes restaurang. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

Den 1 juli räknar man med att den nye krögaren Mecnun ”Manne” Delen öppnar portarna till den nya restaurangen, Mannes restaurang, som då är nyrenoverad och bjuder på en öppen planlösning med full insyn i köket.

Restaurangen kommer att ha en kafédel som öppnar tidigt på morgonen, servera lunchbuffé och köra à la carte under kvällarna. Planen är att restaurangen ska vara öppen alla dagar i veckan året runt.

– Det är jättetrevligt att få in en bra krögare med klass till Sveg och att han hamnar hos oss i Camp Sveg, säger Hans Heuser, vd för Härjegårdar.

Den nya krögaren Mecnun ”Manne” Delen flyttar med sin familj till Sveg. Mecnun är utbildad kock och har tidigare varit i restaurangbranschen i både Stockholm och Säffle. Sedan 2016 driver han Fäbodkrogen utanför Klövsjö.

– Det skall bli en mötesplats för Härjedalingarna, med fika, lunchbuffé och middagsmeny som skall tilltala alla, och med plånboksvänliga priser, säger Mecnun ”Manne” Delen.

– Vi kommer att ha ett nära samarbete med Destination Sveg vid till exempel konferenser, biokvällar, underhållningar, utställningar och liknande, säger han.

– Det skall bli en mötesplats för Härjedalingarna, med fika, lunchbuffé och middagsmeny som skall tilltala alla, och med plånboksvänliga priser, säger Mecnun ”Manne” Delen. Foto: Privat.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!