Skip to content

Kommunalråden om söndagsmorgonens bussolycka

Kommunalråden om söndagsmorgonens bussolycka. Foto: Morgan Grip
Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Kommunalråden i Härjedalens kommun, Victor Ericsson och Anders Häggkvist skickar sina varmaste hälsningar med anledning av den tragiska bussolycka som inträffade under söndagsmorgonen.

“En dag i sorg

Strax efter sju imorse kom larmet om att en buss full med ungdomar vält på E45 några mil söder om Sveg. En skidsemester som aldrig hann börja. Vi har under dagen nåtts av beskeden att många skadats allvarligt och att flera även har förklarats omkomna. En fullkomlig tragedi.

Sjukvård, räddningstjänst, polis, kyrkan samt frivilliga har gjort allt som stått i deras makt för att rädda liv, hjälpa skadade och trösta drabbade. Ett varmt tack till de som kämpat under dagen. Tack också till grannkommuner och landsting som bistått. Er hjälp och ert stöd har betytt otroligt mycket.

Församlingshemmet i Sveg är öppet för drabbade och för de ungdomar som väntar på att få åka hem till sina familjer igen. Vi gör allt vad vi kan för att ta hand om dem under denna extremt tunga tid.

Våra tankar går till de anhöriga hemma i Skene. Till föräldrar, syskon, kompisar och andra närstående. Vi finns med er och tänker på er.

Med värme,

Victor Ericsson och Anders Häggkvist

Kommunalråd Härjedalens kommun”

Dela det här!

Scroll To Top