Kommunen kan komma att bryta avtalet med företagshotellet Workplays

Dela det här!

img_8211.jpg
Foto: Morgan Grip
En indikation på att det kan vara så är att kommunens fastighetsbolag Härjegårdar, som äger fastigheten, söker nya hyresgäster till lokalerna.

– Vi fick en visning av lokalerna för några veckor sedan och vi fick reda på att vi stod först i kön på att få hyra, säger en företagare som sveg.se pratat med.

– Workplays är inte uppsagda men är det så att de flyttar så måste vi ha in en ny hyresgäst så fort som möjligt, kommenterar Härjegårdars vd Stig Holm de uppgifterna.

Att man skulle vara på väg att lämna Sveg är dock inget Mathias Friman, delägare i Workplays känner till eller har några tankar på.

– Vi har ett intresse av att vara kvar. Vad jag vet så är vi inte på väg bort. Eftersom det vi driver, på grund av bland annat avståndet, är beroende av individer som driver stället på plats och vi för närvarande inte har någon sån partner så förstår jag om de ser över sina möjligheter, säger Mathias Friman.

Enligt avtalet med kommunen skall Workplays bland annat arrangera minst tio företagsfokuserade aktiviteter per år.

– Vi hanterar skattemedel så det är viktigt att vi får leverans av det vi har ett avtal till. Så är det med alla leverantörer. När vi får indikationer att det inte levereras det som överenskommit så måste jag dra det till politikerna och meddela detta, säger Thony Gustafsson, näringslivschef.

– Jag redovisar vad som har hänt de första sex månaderna. Utifrån min redovisning får politikerna ta beslut hur man vill göra och om man anser att vi skall ha kvar avtalet eller inte. Om avtalet sägs upp så måste vi ta ett omtag när det gäller småföretagarhus, säger Gustafsson.

​Workplays öppnade i Sveg i februari i år och finns förutom i Sveg också i bland annat Åre och Östersund. För närvarande är det två företag som hyr plats i Sveg.

ANNONS:

Dela det här!