Kommunens nya kommunikatör Anna Elfqvist har Härjedalen i sitt hjärta

– Tanken på att bo här har funnits några år nu och när den här tjänsten dök upp var det precis som att det var rätt tid att flytta hit, säger kommunens nye kommunikatör Anna Elfqvist som är född och uppväxt i Borlänge.

Dela det här!I januari får Härjedalens kommun en ny kommunikatör och i och med det även fyra nya invånare. Det är Anna Elfqvist som kommer att ta hand om både extern och intern kommunikation i kommunen. Vid sin sida kommer hon även att ha en kollega men vem det blir är ännu inte klart.

Anna har sedan femton år tillbaka Härjedalen i sitt hjärta då hon vistats mycket här. Maken Michael Elfqvist är född och uppväxt i Sveg och tillsammans har de tagit över ett litet släkthus i Kolsätt som de haft som fritidsbostad. Med åren har längtan efter att bo i Härjedalen på heltid växt sig allt starkare. Till jul lämnar tvåbarnsfamiljen Elfqvist Borlänge för att bli Härjedalingar på riktigt.

– Tanken på att bo här har funnits några år nu och när den här tjänsten dök upp var det precis som att det var rätt tid att flytta, säger Anna Elfqvist som är född och uppväxt i Borlänge.

Hon är från början utbildad grafiker och har efter vägen också marknadsutbildat sig. Under tio år var hon med och jobbade upp husföretaget Fiskarhedenvillan till ett av de största på den svenska marknaden. Genom åren har hon hunnit skaffa sig en ganska bred kompetens, där hon i sin roll som marknadschef kombinerat sin styrka som strateg med det operativa arbetet i verksamheten.

Kommunikation är något hon brinner mycket för. Det i kombination med sina erfarenheter som marknadschef gör att uppdraget som kommunikatör i Härjedalens kommun känns helt rätt.

– Till en början blir det förstås en hel del att sätta sig in i och många nya människor att lära känna men det ser jag fram emot. Så småningom kommer jag ju även att få en kollega och tillsammans hoppas jag vi ska hitta den struktur som passar bäst, säger Anna Elfqvist.

Dela det här!