Konsulent från Svenska Ishockeyförbundet drillade Svegs IK:s hockeyungdomar

Dela det här!img_8645.jpg
Fokuserade ungdomar från lag U10 och U12 när Anders Eriksén instruerar hockeyövningar. Foto: Morgan Grip
Svenska Ishockeyförbundet har tolv anställda hockeykonsulenter som besöker alla föreningar med ungdomsverksamhet två gånger per säsong. Dessa föreningsbesök innehåller olika teman med målet att utveckla svensk ishockey.

Huvuduppdraget för hockeykonsulenterna är att ”Utveckla och höja nivån på svensk barn- ungdoms- och juniorhockey i ett nära samarbete med föreningarna”.

Svegs IK ingår i Örnsköldsviks region och där heter konsulenten Anders Eriksén. Under höstlovsveckan har samtliga ungdomslag fått ta del av hans kunskaper både på ordinarie träningar och extraträningar. Ungdomsledarna har även de fått utbildning både teoretiskt och praktiskt.

– Han är riktigt duktig, vi hade honom förra året också och det är värdefullt att få ta del av hans kunskaper, förklarar en av ledarna.

Hans besök värdesätts högt av alla i klubben eftersom spelare och ledare får prova på nya övningar. Vid varje besök är det ett speciellt tema och den här gången handlade det om skott.

– Vi får även en slags bedömning av vår verksamhet, så att vi vet att vi är på rätt spår, berättar Robert Wallin, ungdomsansvarig i Svegs IK Hockey.

Anders Eriksén kommer från Örnsköldsvik och har varit hockeykonsulent sedan 2004. Med meriter som juniortränare i Djurgårdens IF och MODO Hockey samt headcoach för Sveriges U17 och U19-lag har han mycket att dela med sig av.

Dela det här!