Lag Edin är klara för semifinal i Curling-EM

Sveriges Lag Edin, med svegsfostrade Christoffer Sundgren (bilden) i laget är klara för slutspel i Curling-EM som just nu pågår i Schweiz. Foto: Pressbild/WCF/ Richard Gray

Dela det här!Sveriges Lag Edin är klara för slutspel i Curling-EM som just nu pågår i Schweiz. Det svenska laget, med svegsfostrade Christoffer Sundgren, inledde mästerskapsturneringen övertygande och har fortsatt så genom hela grundserien. Inför sista matchen mot Schweiz under torsdagsförmiddagen hade de redan semifinalbiljetten fixad.

Det var dock laddat för toppmöte mot hittills obesegrade Schweiz men det dramat uteblev. Det skulle istället bli svensk storseger med 8-2 då Schweiz gav upp redan efter den sjätte omgången. Nu väntar Norge i kvällens semifinal.

– Schweiz började klart bäst men gjorde sedan ett oväntat taktiskt feldrag i den tredje omgången som helt vänder matchen. De går för ett svårt slag för att nolla omgången men istället blir det en stulen poäng till oss. Efter det var det stort övertag från oss, säger Christoffer Sundgren.

Segern innebär att lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg vinner grundserien och kommer att möta Norge som slutade på fjärdeplats i grundserien. I den andra semifinalen möts Schweiz och Skottland.

Glada miner i det svenska lägret men samtidigt har det dykt upp ett litet orosmoln inför semifinalen. Skip Niklas Edin har ett ont knä som stör tekniken och kommer att få spela semifinalen hårt lindad.

Här kan du följa semifinalen: Eurosport kl.19 eller på SVT 24 kl. 20.20

Dela det här!