Lillhärdal i serieledning efter utklassningsseger

Foto av författare

Morgan Grip

David Larsson fastställer slutresultatet 5-0. Foto: Morgan Grip
Matchen börjar lite avvaktande från båda håll men när Mattias Larsson, i matchens 12:e minut, ger hemmalaget ledningen med 1-0 tar Lillhärdal över matchen fullständigt.

Gästande Frösö IF 2 skapar i stort sett ingenting. De enstaka försök man gör framåt stoppas effektivt av Lillhärdals stabila backlinje.

Dennis Persson ökar sedan på hemmaledningen till 2-0 i matchens 20:e minut, ett resultat som står sig till halvtidsvilan.

När domaren blåser igång matchens andra halvlek håller hemmalaget i taktpinnen redan från start och vinner andra akten med 3-0. Det gick inte att ta miste på spelglädjen och energin hos hemmalaget som spelade ut för fullt och gjorde en riktigt bra match hemma på Solberga IP inför drygt 100 åskådare.

– Ja, det var riktigt roligt i dag. Det var lite spänt senast mot Sveg med mycket nerver. Det kändes redan innan match att det var mer avslappnat i dag, säger Lillhärdals tränare Anders Roos.

Slutsiffrorna skrevs till 5-0 och det får sägas vara i underkant då Lillhärdal dominerade matchen fullständigt och hade bud på fler mål.

Lillhärdals seger mot Frösö IF2 samtidigt som Hammerdal tappade poäng mot Sveg (mer om den matchen i kommande artikel) hemma på Svartvikens IP gör att Lillhärdal nu tar över serieledningen från Hammerdal i en något haltande tabell. Inte illa för ett lag med målsättningen "att ha ett lag i byn".