Lillhärdals IF klar för spel i division 3

Lillhärdals IF klar för spel i division 3. Foto: B-G Eliasson

Dela det här!Efter seger med 2-1 i söndagens hemmamöte mot Stugun, samtidigt som Ope tappade poäng mot IFK Östersund 2, är nu Lillhärdal klar för spel i division 3 nästa säsong.

I och med att seriens trea Ope tappade poäng så kan de inte nå upp till Lillhärdal. *IFK Östersund 2 på andra plats, sex poäng efter Lillhärdal, kan passera Lillhärdal i tabellen men de tillåts inte gå upp i division 3.

– Det här är jättekul. Det har varit en rolig säsong, och att få avsluta den historiskt, med avancemang till division 3 känns jättekul. Jag tycker det känns kul för byn och alla sponsorer som alltid ställt upp i alla år oavsett vilken serie vi spelat i. Riktigt kul också för en sådan som Bosse Larsson som varit involverad kring laget i många år, säger Lillhärdals tränare Anders Roos.

– Kul att visa att det går att ta gå upp till division 3 utan att träna fyra dagar i veckan. Vi har tränat två dagar i veckan men vi har tränat bra istället, säger Roos.

Inget beslut är dock ännu taget om man kommer att ta klivet upp i division 3.

– Vi vill avsluta serien innan vi diskuterar hur vi kommer att göra. Personligen tycker jag att man skall ta chansen i division 3, men i slutändan är det styrelsen som tar det beslutet, säger Anders Roos. Det kommer innebära högre kostnader och laget behöver stärkas upp och träningsdosen höjas.

Matchen mot Stugun började hemmalaget mycket bra och gjorde 1-0 redan i den åttonde matchminuten på en fint slagen frispark av Mattias Larsson.

Lillhärdal trummade på med fint spel och dominerade matchens första trettio minuter, medan Stugun var det bättre laget sista kvarten före paus. Hemmalaget rivstartade andra halvlek med mål redan i 2:a minuten då Dennis Persson rann igenom Stuguns försvar och säkert satte 2-0.

Med närmare trettio minuter kvar att spela på matchuret utvisas Lillhärdals målvakt Emil Dahlsten, då han fällde en fri Stuguforward. På den efterföljande straffen reducerar Stugun till 2-1.

Med en man kort resten av matchen tog Stugun över spelet, men med både tur och skicklighet lyckades Lillhärdal hålla undan och vinna med 2-1.

Matchfakta
Lillhärdals IF – Stuguns BK 2-1 (2-0)

8’ 1-0 Mattias Larsson
48’ 2-0 Dennis Persson
64’ 2-1 Andreas Olofsson (straff)

 

* I förbundsserierna, division 3 och uppåt, tillåts en förening/klubb endast ha ett lag representerat. IFK Östersund 2 får därför inte ta steget upp i division 3, då föreningen redan har ett lag i division 2.

Matchreferat och bild: B-G Eliasson

Dela det här!