Löparskola ett populärt initiativ

Ett femtiotal löpintresserade passade på att skaffa sig kunskap när Korpen ordnade löparskola. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

När Korpen i Sveg ordnade löparskola med instruktör Annica Korsby var intresset över förväntan. Ett femtiotal kom för att ta del av Annikas tips om löpningens teknik. Mathilda Blomdahl har själv tagit lektioner med Annica tidigare och nått stor framgång i sin joggning.

– Jag trodde faktiskt inte att jag någonsin skulle kunna springa, men efter att jag fått tips av Annika om att jag skulle ta hjälp av tyngdkraften, gick det hur lätt som helst, ja, det kanske inte gick så snabbt, men det gick, säger Mathilda.

Det var Mathilda som kom med idén att hålla en löparskola där man hoppades på ett tiotal deltagare och där pengarna oavkortat skulle gå till Axelfonden.

– Jag frågade Annica om hon var intresserad av att hålla en kurs och när hon nappade på idén och inte ville ha något betalt, bestämde vi att ge tillbaka till Axelfonden som tidigare skänkt en hjärtstartare till oss i Korpen. Ett fint sätt att kunna ge tillbaka, säger Mathilda.

Gräsplanen vid Medborgarhuset fylldes av färgglada löpare, alla på sin nivå och alla fick de med sig individuella tips att använda i sin löpning. Redan innan man ens packat ihop efter passet började man planera för en uppföljning, kanske redan i sommar.

– Jätteroligt att vi får så fin respons för våra aktiviteter, säger Mathilda Blomdahl, som nu kan överlämna 2050 kronor till Axelfonden.

Annica Korsby, som aldrig har tränat en så stor grupp tidigare, blev även hon överraskad över det stora intresset.

– Alla kämpade på med övningarna och det blev mycket skratt under tiden, något som är viktigt när det gäller träning, säger hon.

Det här är Annicas bästa tips för att komma igång med löpträning:

  • Börja i långsamt tempo som nybörjare, annars blir det garanterat jobbigt och inte roligt.
  • Ta dig tid att komma in i löpningen, ta hellre en kort löprunda än ingen alls.
  • Kombinera gärna löpningen med löpskoleövningar och styrketräning.
  • Det viktigaste är nog att hitta glädjen i löpträningen och hitta de positiva upplevelserna.
  • Ge inte upp!
Annica Korsby instruerade ett femtiotal glada löpare i löpteknik. Foto: Morgan Grip

Annica Korsby instruerade ett femtiotal glada löpare i löpteknik. Foto: Morgan Grip

Dela det här!