Många trotsade vädret och besökte Björnfesten

Tiden vreds tillbaka när den tidigare The Boppers-sångaren Peter Jezewski på fredagskvällen äntrade scenen scenen och bjöd på hits från 50- och 60-talen, blandat med gamla Boppers-hits och några nyare alster. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Ungefär 1 200 personer trotsade det bitvis kalla och regniga vädret och besökte årets Björnfest, tre dagar med mat och livemusik på Storön arrangerad av Björnbergets Alpina. 

– Med tanke på vädret så är vi nöjda med årets fest och väldigt tacksam att folk trotsade vädrets makter och tog sig ner på ön, säger Pasi Lamminniemi, ordförande i Björnbergets Alpina.

Festen inleddes som alltid på torsdagkvällen med after work i tältet, i år stod Jens Persson för underhållningen. På fredagskvällen fortsatte festen med den tidigare The Boppers-sångaren Peter Jezewski på stora scenen, och tiden vreds tillbaka när han ensam med sin gitarr bjöd på hits från 50- och 60-talen, blandat med gamla Boppers-hits och några nyare alster. Kvällen avslutades sedan med Sundsvallsbandet No Comments.

Lördagen inleddes med volleyboll och företagsfejd. I volleybollturneringen, som arrangerades av Sanna Bergström och Jonas Edén, gjorde åtta lag upp om segern. 

– Vi kände att vi ville hjälpa till med festen och försöka få hit lite folk på dagen. Det var kul och vi är nöjda, och det var alldeles lagom med åtta lag så här första året, nästa år kör vi igen, säger Sanna Bergström.

Lag Galaxen stod till slut som segrare i volleybollturneringen, efter att ha vunnit finalen mot Lag Cykeltjuvarna.

I företagsfejden ställde sex lag upp i år, och de som fick lyfta segerpokalen var Woxlins Design, efter att man besegrat Svegs Hus i finalen. 

– Det känns grymt att vinna. Vi har försökt i fyra år med Håkans Åkeri och nu bytte vi lag och då vann vi, säger de glada vinnarna i Woxlins Design.

Jens Persson och rök@ underhöll under dagen i tältet innan Svenne Rubins senare på lördagskvällen intog stora scenen.

Ungefär 1 200 personer besökte årets Björnfest, en fest som är livsviktig för Björnbergets Alpina.

– Björnfesten är ett ekonomiskt måste, säger Magnus Henningsson.

– Björnfesten betyder allt skulle man kunna säga. Utan den har vi inte råd att driva slalombacken, fyller föreningens ordförande Pasi Lamminniemi i.

Sammanlagt är det ungefär femtio personer som jobbar med olika uppgifter under festen.

– Ett stort tack till alla som ställer upp och jobbar, det är många som jobbar här som inte har någon anknytning till klubben egentligen, men ändå ställer upp, säger Pasi Lamminniemi.

– Och det är jäkligt roligt att svegsborna ställer upp och kommer hit och gör av med sina pengar för ett ädelt ändamål, säger Martin Hallén.

Siktar ni redan nu framåt mot nästa år?

– Ja, absolut. Vi kör på, samma helg. Vi vill även utveckla festen och skulle till exempel vilja ha andra föreningar på plats här, säger Magnus Henningsson.

När du nämner utveckling. Har ni några andra planer för Björnfesten framöver?

– Vi har massor med utvecklingsplaner, men vi är lite för få för att ro dem iland. Men vi blir fler och fler, så vi kanske kan köra igång några av de idéer vi har framöver, säger Magnus Henningsson med ett leende.

Vilka planer man har för Björnfesten i framtiden vill man inte avslöja, men besöker du Björnfesten framöver lär du få ta del av det.

 

Delar av Björnbergets Alpinas styrelse samlade under lördagseftermiddagen, mitt i årets Björnfest. Alex Boij, Magnus Henningsson, Pasi Lamminniemi, Johnny Fagerström och Martin Hallén.

Delar av Björnbergets Alpinas styrelse samlade under lördagseftermiddagen, mitt i årets Björnfest. Alex Boij, Magnus Henningsson, Pasi Lamminniemi, Johnny Fagerström och Martin Hallén.

I företagsfejden ställde sex lag upp i år, och de som fick lyfta segerpokalen var Woxlins Design bestående av Niklas Nilsson, Anders Wiklund, Simon Boqvist, Daniel Wiklund och Alex Woxlin.

I företagsfejden ställde sex lag upp i år, och de som fick lyfta segerpokalen var Woxlins Design bestående av Niklas Nilsson, Anders Wiklund, Simon Boqvist, Daniel Wiklund och Alex Woxlin.

Dela det här!