Markus Stenberg vann Härjedalstrampen

Markus Stenberg, Svegs IK, tog hem segern i Härjedalstrampen 2017. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

Närmare 60 deltagare kom till start när Härjedalstrampen 2017 avgjordes på Svegs skidstadion i strålande solsken under lördagen.

Segrade i Seniorklass 14 km. gjorde Markus Stenberg, Svegs IK, på tiden 31,53, Saku Syrjälä, Svegs IK, knep andraplatsen knappa två minuter efter segraren. Alexander Johansson, Älvdalen, cyklade in som trea.

– Det var en fint lopp, men det var jobbigt. Men det skall det vara också, säger en glad Marcus Stenberg efter målgång.

– På tredje varvet fick han några meter och då orkade jag inte hämta in. Då var benen slut, säger Saku Syrjälä.

Bästa dam blev Helena Enqvist, Frösö IF, som cyklade in på femte plats i Seniorklass 14 km. på tiden 38,57. Cecilia Norberg, Svegs IK, cyklade in på tiden 40,34, vilket räckte till en sjätteplats i seniorklassen.

Arvid Jönsson, Svegs IK, segrade i klassen Äldre Ungdomar 7 km. I klassen Ungdomar 3,4 km. blev det Funäsdalsseger genom Oliver Stenbäck, närmast före Wilda Westfält på andra plats och Kimi Tullners på tredje plats.

På grund av pågående vägbyggen så har Svegs IK inte anordnat någon större cykeltävling i år. Beslutet att man skulle genomföra Härjedalstrampen i mountainbike togs så sent som för två veckor sedan.

– Kul att kunna erbjuda våra cyklister en liten tävling på hemmaplan i all enkelhet. Intresset är det inget fel på, nästan 60 startande, riktigt kul. Nästa år blir det säkert lite större tävlingar, säger Håkan Degselius ordförande i Svegs IK:s cykelsektion.