Mats Haldosén är Årets Härjedaling 2015

Dela det här!

20151127-img_9104.jpg
Bilden är tagen när Mats Haldosén i höstas bjöd in till boksläpp av boken “Härjedalingarna, sjukvården och hälsoarbetet – 90 år med Svegs lasarett 1924-2014” som nu gett honom utmärkelsen Årets Härjedaling 2015. Foto: Morgan Grip
Med motiveringen ”För sitt stora engagemang för att bevara olika aspekter av Härjedalens historia för framtiden och främst för den senaste boken om sjukhuset i Sveg” meddelar Härjedalsföreningen i Stockholm att författaren Mats Haldosén är Årets Härjedaling 2015.

Härjedalsföreningens ordförande Ulf Persson överlämnade diplom och blommor. Mats Haldosén framförde ett varmt tack för utmärkelsen och sa bland annat att han blev både överraskad och omtumlad av det glädjande beskedet:

– En utmärkelse som ger mig inspiration i författandet, researcharbetet och sökandet efter nya spännande uppslag i Härjedalens historia, säger han till Härjedalsföreningens hemsida.

Vandringspriset, träreliefen av Emil Näsvall kommer att överlämnas vid ett senare tillfälle när förra årets Härjedaling Ida Ingemarsdotter har möjlighet att närvara, skriver föreningen på sin hemsida.

Mats Haldosén var gäst i Sveg.se-podden i höstas, bland annat med anledning av hans bok och här nedan kan ni höra det avsnittet igen.

Videotext
Sveg.se-TV: Trubaduren Stefan Ström spelade finstämda visor under boksläppet i oktober. Foto och redigering: Morgan Grip

Dela det här!