Norra skolan har de snabbaste simmarna i Dalarna och Härjedalen

Dela det här!

20160323-img_5874.jpg
Längst upp till vänster Tilda Salomonsson, bredvid henne Matilda Jonsson. Längst ned till vänster Sebastian Svensson och bredvid honom Nike Edén. Foto: Morgan Grip
Vi vet sedan tidigare att vi har otroligt duktiga simmare i Svegsbygden. När det skulle göras upp om vem som är den bästa tredjeklassen i simning i Dalarna och Härjedalen, var det fyra av simmarna på Norra skolan i Sveg som var klart snabbast. 

Det hela avgjordes på Lugnet i Falun där Tilda Salomonsson, Sebastian Svensson, Nike Edén och Matilda Jonsson från Härjedalens simklubb stod för prestationerna.

Motståndarna i form av tredjeklassare från 13 skolor i Dalarna fick alla se sig besegrade. Härjedalslaget från Norra skolan simmade 30 sekunder snabbare än det lag som kom närmast efter dem i lagkappen. 30 sekunder kan tyckas lite, men i simning är det snudd på en evighet.

Till vardags tävlar de fyra för Härjedalens simklubb men just i den här tävlingen, som från början var rikstäckande men som på senare år har delats upp i mindre tävlingar på fler orter, tävlade de alltså för Norra skolan i Sveg.

– Jag är så glad att det gick att ordna så att Norra skolan i Sveg kunde vara med i tävlingen och representera Härjedalen, säger deras tränare Tauno Haapamaa, som naturligtvis följde med till Lugnet i måndags.

Dela det här!