Nostalgihockey mot Vemhån inledde Lillhärdals IF:s hundraårsfirande

Foto: B-G Eliasson
Foto av författare

Redaktionen

Lillhärdals IF bildades i Juni 1921 och firar i år 100 år som idrottsförening. Om det blir något stort firande får pandemiframtiden utvisa.

Den traditionella Hippan som skulle inleda 100-årsfesten är framflyttad tills vidare. Men lite nostalgihockey som en inledning för 100-åringen har det i alla fall blivit i Julhelgerna.

Två matcher mot Vemhån, den första på bortais i Vemhån på annandagen och returmatch under nyårshelgen på Furulunden i Lillhärdal. De kanske mest coronasäkra matcher som spelats då alla bytte om ute i det fria och ingen närkontakt tolereras. Ej heller användes offside och inga slagskott.

Båda matcherna vanns ganska klart av av Lillhärdals hockeykrigare som hade det mer jämna laget medan Vemhåns lag bestod av spridda åldrar från 15 år till några över 60-årsstrecket.

Att takterna satt kvar sen fornstora dagar syntes mer än väl. Skall vi nämna några som stack ut lite extra i matcherna så blir det de båda målvakterna, Reidar Thunell 62 år i Vemhån och Per Olov ”Påven” Bergman 52 år i hemmakassen.

Alla hade det riktigt kul och var överens om att det skulle bli ett återkommande arrangemang.

Text och bild: B-G Eliasson

Foto: B-G Eliasson
Foto: B-G Eliasson
Foto: B-G Eliasson

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!