Ny gatubelysning på gång i Lillhärdal

Dela det här!

gatljus-140210-img_0081-2.jpg
Foto: Morgan Grip
Trafikverket har nu gett Härjedalens kommun klartecken om att sätta upp gatubelysning längs Särnavägen i Lillhärdal där Trafikverket tog bort belysningen i somras, då man ansåg att stolpar och belysning var föråldrad och på så sätt trafikfarlig.

– Vi har äntligen fått beslut från Trafikverket och förvaltningen har nu beställt material, i väntan på det förbereder man så mycket det går. Givetvis är det en vinst att vi får upp belysningen igen, men det ska inte behöva ta såna här omvägar. Det är samma skattepengar som ska finansiera belysningen som Trafikverket raserade i somras. Den dialogen har vi fört med Trafikverket och jag är glad att vi nu fått ett positivt besked. Huvudsaken nu är att det blir ljust igen, säger kommunalrådet Victor Ericsson (M).

Nu hoppas man att allt kommer att gå smidigt så att den nya belysningen kommer på plats så snart som möjligt.

– Vi beställde det material som kommer att behövas direkt när vi fick beslutet, det handlar om fundament, stolpar och kabel. Så snart materialet är på plats kommer entreprenören att starta och man kommer att använda två grävare för att det ska gå så fort som möjligt, säger Pär Olofsson, gatu- och VA-chef.

När det gäller Älvdalsvägen, som även den har blivit utan belysning, finns ännu inget beslut taget.  

Dela det här!