Nu kan företag och föreningar enklare få starthjälp genom Leader

Foto: Jens Ljungdahl
Foto av författare

Jessica Grip

För att underlätta ett ökat samarbete och möjligheter för företag och föreningar att jobba med Leadermetoden och därigenom få stöd, erbjuder nu Leader Sjö, Skog & Fjäll vad man kallar för Starthjälpen, en enkel ansökan med snabbare beslut och utbetalning.

– Stödet kommer från Landsbygdsfonden och kan sökas av två parter i samverkan, det kan vara en förening och ett företag som finns i kommunerna Berg, Härjedalen, Krokom, Åre eller Östersund, säger projektledare Bitte Nilsson. Ett stöd för aktiviteter som leder till ett ökat samarbete, nya sätt att lösa gamla problem, kompetenshöjning och ett innovativt entreprenörskap. Vår förhoppning är att det här stödet hjälper till att bygga en grund för fortsatt verksamhet under lång tid, att det just ska vara en starthjälp.

Exempel på projekt som pengarna kan användas till kan vara ett bymöte för att starta upp tankeprocess och samarbeten, träff för att göra byplan för hur bygden ska utvecklas långsiktigt. Marknadsföring av bygd, exempelvis hemsida eller logga.

Ja, listan kan göras ganska lång det finns dock några grundkrav och mål som en idé behöver uppnå för att en ansökan om stöd upp till 25 000 kronor ska uppnå, säger Bitte Nilsson, det och mycket annat kan man läsa om på vår hemsida.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!