Nya traditioner skapas kring Valborgsfirandet i Sveg

Valborgsmässofirandet i Sveg behöver får en tradition igen. Crister Lindh har tagit stafettpinnen och hoppas att det ska gå att ordna. Foto: Morgan Grip
Valborgsmässofirandet i Sveg behöver får en tradition igen. Crister Lind har tagit stafettpinnen och hoppas att det ska gå att ordna. Foto: Morgan Grip
ANNONS:

Dela det här!

Valborgsmässofirandet i Sveg har de senaste åren varit på lite lösa boliner. Nu vill Crister Lindh försöka ändra på det en gång för alla och har därför, tillsammans med några föreningar i bygden, dragit ihop ett firande. Även Destination Sveg finns med och stöttar evenemanget.

– Det är jätteviktigt att även Sveg har en tradition kring Valborg, säger Crister Lindh, som har fått med sig både fikaförsäljare från Härjedalens Simklubb och medlemmar från Max Gym som kommer att servera grillat.

Underhållningen under kvällen kommer Magnus Norell att stå för och fler föreningar och aktiviteter är också på ingång. Hur blir det då med det tillhörande och traditionsenliga vårtalet?

– Ja du, det får väl kanske jag knåpa ihop, säger Crister Lindh, om ingen annan har något på hjärtat som kan passa en Valborgsmässoafton.

För att både små och stora ska kunna delta i firandet, har man valt att börja aktiviteterna nere vid Medborgarhuset redan kl. 18.00. En kort stund därefter kommer brasan att tändas.

Fler föreningar och företag är välkomna att delta med sin verksamhet under Valborgsmässoafton. Kontakta Crister Lindh på telefonnummer 070-288 37 54 om ni vill bidra med er närvaro i någon form.